Tuesday, 19 November 2013

Lelaki tak payah makan suplemen?

Siapa kata ? Kajian menunjukkan orang lelaki paling perlukan makanan tambahan seperti vitamin dan mineral. Kenapa ya ? Senang jer, untuk yang tak kuasa nak baca artikel dan Journal. Pergilah ke IJN dan hospital, siapa pesakit yang paling ramai. Orang lelaki. Yang tukang eskotnya ialah para isteri yang setia. Sanggup menunggu berjam-jam, meneman suami di wad lagi. Bak kata Prof Muhaya, para suami yang macam ni, tanya mereka "Bang, kalau terus macam ni, abang boleh pilih siap-siap nak duduk hospital mana esok?"...yerlah yang orang lelaki la yang paling banyak hisap rokok. Tak malu dan tak tak tau pula nak hormati orang lain yang sedang makan, hisap rokok di tempat awam dan di depan anak isteri pula. Jika keluarga mereka sendiri pun mereka tak boleh hormat, apakan daya kita sebagai orang luar. Ini adalah fakta ya. Perhatikan sekeliling kita. Bila dah sakit nanti mulalah 1 keluarga berkampung di hospital.

 

Satu perkara yang saya sering perhatikan kepada baby yang lahir. Tips ini saya dapat dari pembacaan saya. Tapi bila diperhatikan ada benarnya. Saya nak tahu jika ayah/abah/bapa kepada bayi tersebut adalah perokok atau tidak memang senang sahaja. Perhatikan bibir atas mereka. Jika ia merah bermakna bukanlah perokok. Jika ia nampak lebam dan warna bibir atas dan bibir merah tidak sama, memang sahlah bapanya perokok. Kasihankan, dari situ kita dah boleh bayangkan berapa banyak asap rokok yang ibunya sedut (second smoker) sewaktu hamil dan bibir tadi adalah sebahagian kesannya yang boleh kita nampak. Belum lagi kesan tak nampak...

Nak berhenti merokok memang banyak alasannya, bukan senang. Jadi, sebelum terlambat ambil supplement Shaklee untuk mengimbangi kesan tadi. Info menunjukkan:
vivix Shaklee sesuai untuk berhenti merokok :

vivix untuk berhenti merokok dan jadi lebih sihat

Vitamin lain yang sesuai untuk lelaki
  • Asid lemak Omega 3 dapat meningkatkan kesihatan kardiovaskular (jantung, pengaliran darah, otak dan sendi)
  • Vitamin E dapat memelihara jantung, otot, prostat, peparu, kolon/usus dan sistem imunisasi badan
  • Zink sangat baik untuk tindakbalas enzim dan kimia tubuh. Ia juga memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki.
Jadi apa tunggu lagi. Dapatkan OmegaGuard, Vitamin E dan Zinc untuk pada harga istimewa 

Mahu membuat tempahan?



goodnaturalheal@gmail.com

 http://3.bp.blogspot.com/-4_lUoZ6E69g/UPQiicocOII/AAAAAAAABps/YKvglfIETlc/s1600/sms+or+whstsapp.JPG  Rahimin 012 9522559
Sila la ye..
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...