Wednesday, 4 September 2013

MultiVitamin Tahan Mengantuk Semasa Memandu

  Assalamualaikum dan selamat sejahtera..mengantuk semasa memandu terutamanya memandu pada waktu panas terik ataupun lewat malam merupakan perkara biasa dialami oleh kita. baru baru ini adik saya telah mencuba 2 biji Vita-lea  shaklee waktu pagi sebelum memulakan perjalanan ke Johor baru dari kelantan. dengan izin Allah sampai ke johor pun masih rasa cergas dan tidak mengantuk ..memang terbaik lah Vita lea ni..
 
Kebanyakkan orang ramai mengambil multivitamin untuk memebuhi keperluan nutrisi untuk tubuh. Namun, tak ramai yang sedar, kandungan multivitamin yang mereka beli sebenarnya tidak lengkap. Mengapa saya berkata begitu? Ini kerana tak semua multivitamin dilengkapi dengan multimineral yang diperlukan badan. Vitamin dan mineral saling memerlukan untuk mengoptimumkan proses yang berlaku dalam tubuh.
Tahukan anda VitaLea Shaklee merupakan salah satu multivitamin dan multimineral yang lengkap untuk memenuhi keperluan seharian anda? Mengapa? Jom saya kongsikan...

VitaLea merupakan makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki.  Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh.  Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

Antara fungsi Vita Lea secara umunya


~Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
~Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata
~Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
~Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas

Apa istimewanya VitaLea Shaklee?

Kemajuan Saintifik
~Disokong oleh tujuh kajian klinikal

Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif
~Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.

Kualiti yang luar biasa
~Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan
>Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat
>Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi
>Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi
>Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot
>Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang
>Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung
>Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak
>Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet

Diformulasi dengan zat besi (Vita Lea Iron Formula)
Zat besi adalah nutrien penting untuk badan dan kesihatan secara menyeluruh. Ia membantu sel-sel kita "bernafas." Zat besi berfungsi dengan protein untuk membuat hemoglobin dalam sel darah merah. Hemoglobin membawa oksigen ke semua bahagian badan supaya ia boleh melakukan fungsi normal. Badan menyimpan besi di dalam hati, limpa, dan sumsum tulang. Wanita mengandung memerlukan zat besi yang lebih banyak daripada wanita biasa. Ini kerana kekurangan zat besi boleh mengurangkan hemoglobin dan ia boleh merencatkan perkembangan bayi.


Perhatian: Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik (SLE) perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Jika anda merasakan kurang mengambil makanan yang berkhasiat, anda amat memerlukan produk ini. Ia bukan pengganti makanan tetapi ia pelengkap makanan anda.

Mahu membuat tempahan?

goodnaturalheal@gmail.com
 http://3.bp.blogspot.com/-4_lUoZ6E69g/UPQiicocOII/AAAAAAAABps/YKvglfIETlc/s1600/sms+or+whstsapp.JPG  Rahimin 012 9522559
Sila la ye..

2 comments:


  1. Info yang menarik mengenai pengambilan Vita Lea Iron Supplement untuk menghindar mengantuk ketika memandu. Untuk mencegah mengantuk kita juga digalakkan untuk mendapat rehat yang mencukupi sebelum memulakan perjalanan dan merancang masa perjalanan kita.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...