Wednesday, 7 May 2014

Mealshake Promosi Bulan Mei 2014

Promo Mei 2014 : Meal Shakes - French Vanilla




Ini dia rupa Meal Shakes yang glamer tuh... kalah retiss u know..hahahhh..
 Meal Shakes tu apa sebenarnya? Mari sini saya nak cerita. 

Meal Shakes merupakan mulitvitamin yang didatangkan dalam bentuk serbuk. Ia mengandungi :
  • 19 jenis vitamin dan mineral penting yang sangat diperlukan bagi proses tumbesaran yang sihat.
  • merupakan sumber serat dan protein yang baik
  • membekalkan kalsium untuk memenuhi keperluan harian tubuh
  • mempunyai indeks glisemik yang rendah ( G.I) iaitu glukosa dilepaskan dengan perlahan-lahan ke dalam badan mengikut keperluan
Ramai yang cakap Meal Shakes ni best...betul ke?

Haaa... yang ni saya gerenti saya setuju dengan statement di atas. Bagi saya, rasa Meal Shakes yang ala-ala French Vanilla tu sangatlah best..lagi-lagi bila saya minum sejuk-sejuk. Resepi yang biasa saya buat, saya akan bancuh 2 sudu meal shakes + 2 sudu besar Milo + 300ml air sejuk. Shake2 kan ia...then minum..perghhh! Nyaman bangat... Meal Shakes ni pun sesuai jugak kalau nak dicampur dengan jus buah. Trylaaa..gerenti tak menyesal punya. Ada jer yang berani jamin, Meal Shakes + susu segar rasanya ala2 milk shake yang dijual di Mc D. Sesuai untuk meal replacement, jadi kita tak nak lunch pun tak pe coz perut rasa full je lepas minum Meal Shakes. oh ya, kalau tak suka minum sejuk-sejuk, Meal Shakes juga boleh dibancuh dengan air suam @ panas jugak. Bergantung kepada selera tekak masing-masinglah kan.

Meal Shakes sesuai tak untuk kanak-kanak?

Meal Shakes biasanya dicadangkan untuk kanak-kanak yang berusia setahun ke atas. But of course la kuantiti yang diperlukan oleh kanak-kanak setahun takkan sama dengan mereka yang berusia 3, 7, 10 dan 12 tahun ke atas. Jadi macam mana nak tahu dos yang sesuai? Opsss, sorry saya tak boleh nak share kat sini. Sukatan yang sesuai hanya akan diberi khas kepada customer vitamineshoppe je tau.

Healing crisis dengan Meal Shakes...ada tak?

Setakat saya sekeluarga amalkan Meal Shakes, rasanya tak ada healing crisis sangat kot. Apa yang saya perasan, sistem pelawasan semakin baik coz Meal shakes mengandungi kandungan serat yang tinggi. Anak saya, Faris pula jarang mendapat demam & selsema. Selain itu, Faris juga sangat gemar makan Omega Guard. Mungkin antibodi badannya dah kuat..jadi sakit agak sukar untuk menyerang. Namun semuanya dengan izin Allah jugalah..


Saya berminat nak amalkan Meal Shakes..bagaimana sukatan yang sesuai?

Sukatan yang dicadangkan adalah 1/4 cawan atau 34g dan dibancuh dengan 237 ml atau 8 oz air sejuk/ panas ataupun susu segar. Untuk rasa yang lebih enak, blend meal Shakes + susu segar bersama ais dan nikmatilah rasa Meal Shakes yang mengenyangkan. Yummmyyyy!



Saya masih lagi was-was...halalkah Meal Shakes?

Alhamdulillah, Shaklee telah memperbaharui sijil halalnya setiap tahun. Dan untuk tahun 2014 pun dah ada sijil Halal Shaklee. Jadi, tak perlu ragu lagilah tentang status halal Shaklee. Takkanlah saya berani nak jual kalau saya tahu Shaklee tak halal. Saya juga mahu cari keberkatan dalam perniagaan saya. Insya Allah. Jadi, tak perlulah saudara-saudari ragu-ragu lagi tentang isu halal Shaklee yer.

Semua produk Shaklee adalah halal. No worries k?

Setakat ni dulu cerita-ceriti tentang Meal Shakes.. Kalau ada persoalan tentang Meal Shakes, bolehlah kemukakan soalan kepada saya. 

Berminat nak jadi ahli, jom sertai kami di sini. Jana pendapatan tambahan bersama kami. Saya sentiasa bersedia untuk membantu. Di mana ada kemahuan, di situ sentiasa ada jalan!
 

2 comments:

  1. hello saya blog walking ne...
    tolong kunjungi balik ya

    http://cewebirahi.blogspot.com/
    http://platinum21.blogspot.com/
    http://kpoplups.blogspot.com/
    http://indobokep45.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. artikel bagus dan enak dibaca


    ngasih info kalo cari sepatu coba mampir
    Pusat Sepatu Bagus

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...