Tuesday, 11 February 2014

Sakit Sendi : Satu Testimoni dengan Shaklee

Selamat pagi semua... pagi ni saya nak share testimoni new product Shaklee.. Advance Joint Health Tablet...Ia dipasarkan Jun baru2 ni.. tapi sekarang dah jadi antara suplemen yg tinggi demand di kalangan customer2 saya....especially mereka2 yg selalu mengadu sakit2 sendi..
_________________________________________________________
Inilah dia produk terbaru Shaklee.. Joint Tablet.. dengan mengunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral ,formula sayur-sayuran 100 %
_____________________________________________________________
Jemput baca testimoni pengalaman Pn Alin...(sumber: from her blog)....
"...Saya sering sakit bahu belikat apabila duduk lelama mengadap PC, pasti terasa bahu belikat tegang dan tak selesa. Selain itu, sejak extend breastfeeding Dzakirah, kaki sering didatangi en. biawak a.k.a simpul biawak... hehe its happen bila guna kasut yg tak berapa nak tinggi pun... Bunyi keriok-keriok sering juga berkumandang tatkala bila nak duduk antara 2 sujud... Normally ni semua anggapan pengambilan kalsium yang tak cukup...Tapi sedar tak anda, ia bukan sekadar tak cukup kalsium... itu tandanya anda mengalami sakit sendi yg "mild"... puncanya?? Tahukah anda kekerapan melakukan aktiviti seperti kedudukan poster yg tak betul yg terlalu lama, sering dukung anak, tidur yang salah posisi dan juga sering mengangkat benda-benda berat, boleh mengundang sakit bila kekerapan aktiviti-aktiviti ni secara longterm... maka terjadi ler sakit sendi lutut,sakit sendi tangan,sakit sendi kaki,sakit sendi bahu,sakit sendi siku..Alhamdulillah selepas 5 hari mengambil Advance Joint Health Tablet (2 biji) + osteomatrix (4 biji) sebelum tidur... dah tak ada bunyi keriok-keriok pada lutut. Rasa licin saja sendi-sendi terutama bila bangun dari duduk antara 2 sujud, naik tangga mahupun duduk lelama depan PC. Kalau tak, memang terasa.Alhamdulillah, dengan izin Allah jua. Saya suka !! kini saya hadiahkan juga kepada mak & ayah saya, nenek-nenek saya........

Okey.. itu dia testimoni Puan Alin. malah Shaklee juga claim yang pengguna dah bole rasa kesan seawal 5hari selepas mengambil Joint tablet.. so berbaloi beli.. belikan samada utk diri sendiri atau utk parents yg sering mengadu sakit2 sendi...Nanti saya share lagi detail tentang Joint tablet ni...Contact saya utk sebarang pesanan dan pertanyaan.. trust me..mmg berbaloi beli..Okeyla.. have a nice day ahead

  PM Facebook : Rahimin_mohamed

goodnaturalheal@gmail.com

 http://3.bp.blogspot.com/-4_lUoZ6E69g/UPQiicocOII/AAAAAAAABps/YKvglfIETlc/s1600/sms+or+whstsapp.JPG  Rahimin 012 9522559
Sila la ye..

Sunday, 9 February 2014

Kisah Roger Barnett Memiliki Syarikat Shaklee

"..For years, the Barnett family lived like most Americans. Then, in 2004, they got an unexpected wake-up call 

that changed the way they clean their home and treat the environment.

Sloan and Roger say they began to notice their son Spencer’s health problems when he was just 3 years old. At 

first, Sloan says her son coughed continuously. One day his heart was racing, so she rushed him to the 

emergency room.


“I don’t think we knew whether we were going to lose him or not,” Roger says. “They told us that he had a 

respiratory issue. They thought he might be developing asthma.”

Sloan says she began researching chemicals that can irritate the lungs and found them in a startling location…

inside her home. According to a physician, some household products—like bathroom cleaners, disinfectants, floor 

cleaners and oven cleaners—contain toxic chemicals that can trigger an asthma attack.


As soon as the Barnetts learned that cleaning products can be hazardous to their health, Sloan says they cleaned 

out their cabinets and made their home a place where everyone could breathe easier.

After throwing out common household cleaners, Roger discovered the Shaklee Corporation, a company that had 

been producing natural cleaning products for 50 years.

Sloan and Roger began using these eco-friendly cleaners inside their house. “We thought they worked terrifically,” 

Roger says. “The great news is that Spencer has never had to go back to the hospital since we switched our 

products and that really speaks it all for us.”

The Barnetts liked the products so much, they bought the company! Now, Sloan says she tries to live in a way 

that’s responsible to the health of her children and to the health of the planet.children and to the health of the 

planet.

Saturday, 8 February 2014

Promosi Shaklee Febuari 2014: Vita-lea Multivitamin Terbaik Di Dunia.

 Assalamualaikum dan salam sejahtera..sempena promosi bulan febuari 2014 ni saya nak highlightkan kelebihan multivitamin dan multimineral yang terkandung didalam Vita-lea Shaklee yang merupakan multivitamin terbaik didunia..Jika anda seorang yang tidak suka mengambil banyak jenis suplemen, vita-lea adalah jawapan yang tepat.

Fakta nutrisi dalam Vita-Lea Shaklee :
  • Vitamin A ~ Untuk kesihatan mata, anti oksida, cegah rabun malam, membantu proses tumbesaran, sesuai untuk tingkatkan sistem imun dan bagus untuk rambut yang sihat.
  • Vitamin D ~ Memperkasakan kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.
  • Vitamin E ~ Anti oksida yang kuat, pejalkan kulit, menjadi kulit lebih berseri, , melancarkan perjalanan darah, mencegah sakit jantung, baik untuk sistem pembiakan lelaki dan boleh mengurangkan kesan parut.
  • Vitamin C ~ Sejenis anti oksida, melawan kanser, merangsang pembentukan kolagen, meningkatkan daya tahan penyakit, mempercepatkan penyembuhan luka, mencegah selsema, elakkan  gusi  dan hidung berdarah.
  • Asid Folik ~ Baik untuk kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung, bagus untuk mencegah ulser mulut, merangsang pengeluaran susu badan, cegah kecacatan fetus (untuk wanita hamil), dan bagus untuk kecantikan kulit.
  • Vitamin B1 ~ Menukarkan makanan kepada tenaga, memperkuatkan ingatan, bagus untuk kecerdasan mental, membina dan merangsang peredaran darah, membantu tumbesaran, mengurangkan masalah keresahan dan membantu mengurangkan mabuk laut/ darat.
  • Vitamin B2 ~ Elak anemia, membantu menukarkan makanan kepada tenaga, baik untuk mata letih, katarak dan mereka yang sering mengalami kekejangan.
  • Vitamin B3 ~ Memberi tenaga, menghasilkan hormon yang diperlukan oleh badan, merangsang peredaran darah, merawat kepeningan, membantu kurangkan cirit-birit, mencegah migrain, sesuai untuk mereka yang ada masalah nafas berbau serta baik untuk perut dan usus.
  • Vitamin B5 ~ Meredakan tekanan, anti stress, melawan alahan, cegah sembelit, kawal keletihan, athritis, redakan kesan sampingan anti biotik, mencegah jangkitan dan mempercepatkan luka sembuh.
  • Vitamin B6 ~ Bagus untuk metabolisme protein, memperbaiki otot, cegah senggugut, anti stress, mengelakkan muntah-muntah, masalah kekejangan dan anemia.
  • Vitamin B12 ~ Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, membantu selera makan, meningkatkan tindak balas saraf, mengelakkan anemia, keletihan dan rabun malam.
  • Biotin ~ Membantu B Complex untuk berfungsi dengan lebih baik, cegah rabun, elak rambut cepat beruban dan mudah gugur,  kurangkan kesan diabetis serta sesuai untuk kurangkan kesan masalah eczema dan keradangan kulit.
  • Kalsium ~ Memperkasakan tulang dan gigi, mengurangkan rasa kebas dan kesakitan, mengekalkan kadar degupan jantung normal serta mencegah osteoporosis.
  • Fosforus ~ Meningkatkan kepadatan tulang, cegah diabetis, batu karang dan pereputan tulang,  turut membantu proses tumbesaran, meredakan kesakitan arthritis dan anoreksia.
  • Iodin ~ baik untuk tiroid, membantu tumbesaran fetus, meningkatkan IQ kanak-kanak, membina ligamen & otot, penting untuk membentuk  tisu-tisu penghubung, baik untuk kekuatan fizikal, serta mengawal berat badan.
  • Zat besi ~ Membentuk hemoglobin, meredakan kesakitan senggugut, melawan penyakit, membantu tumbesaran, mengelakkan keletihan dan anemia.
  • Magnesium ~ Bagus untuk kesihatan tulang dan gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, bersifat penenang semula jadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadaman.
  • Kuprum ~ Membantu menukarkan zat besi kepada hemoglobin, baik untuk kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, rawat masalah kebengkakan.
  • Zink ~ Memperkasa sistem imun, mempercepat luka sembuh, meningkatkan keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria bau dan minda yang tajam.
  •  
    Sila hubungi untuk pertanyaan atau pesanan

    1. PM Facebook : Rahimin_mohamed

    goodnaturalheal@gmail.com
     http://3.bp.blogspot.com/-4_lUoZ6E69g/UPQiicocOII/AAAAAAAABps/YKvglfIETlc/s1600/sms+or+whstsapp.JPG  Rahimin 012 9522559
    Sila la ye..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...