Tuesday, 16 July 2013

Berkongsi Tentang Sakit Sendi dan Suplemen Sesuai

Osteoarthritis lebih mudah dikenali sebagai sakit sendi.Ia merupakan sejenis penyakit sendi yang mempunyai ciri keradangan. Sendi pula ialah bahagian badan di mana dua tulang berlainan bertemu.

Ia berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus. Ini akan menyebabkan sendi menjadi bengkak,sakit dan kebas dan menjadi punca kepada kemerosotan sendi tulang yang progresif(penyakit degeneratif sendi)Keradangan berlaku kerana darah(tidak cukup khasiat) yang dibekalka kurang meskipun seseorang itu sihat. Ini kerana,tubuh badan tidak boleh menhasilkan zat makanan yang mencukupi bagi menyelaras dan memastikan kadar pemulihan dan pembaharuan yang diperlukan.
Sendi yang selalunya berlaku keradangan ialah lutut. Hal ini demikian kkerana,lutut adalah sendi yang menampung berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup kita.
Berikut adalah tanda-tanda Penyakit Osteoarthritis :-
  1. Sakit pada sendi yang terlibat.
  2. Kesukaran untuk membengkokkan atau meluruskan sendi akan berlaku.
  3. Sesetengahnya akan mengalami kebengkakan.
  4. Adanya pembesaran tulang sendi.
Bagaimana cara untuk mengatasi sakit sendi ni? Senang sahaja. Amalkan tiga kaedah ini :
Kaedah 1: Mengekalkan tulang rawan yang sihat
Advanced Joint Health Tablet memberikan manafaat kepada sendi dalam tiga (3) cara:-
  • menyokong keselesaan sendi
  • memelihara tisu penyambung yang sihat
  • meningkatkan kesan kusyen
Kaedah 2 : Mengurangkan inflamasi

Omega Guard Shaklee adalah omega3 yang melambatkan degradasi tulang rawan.ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. Omega juga bertindak sebagai pelincir,ia membantu kita untuk bergerakdengan lebih bebas.Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.

Kaedah 3: Mengekalkan sel tulang yang sihat
Ostematrik Kalsium penting untuk kesihatan tulang,otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukanuntuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tetapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthirtis.


PERTANYAAN & PEMBELIAN

goodnaturalheal@gmail.com
 http://3.bp.blogspot.com/-4_lUoZ6E69g/UPQiicocOII/AAAAAAAABps/YKvglfIETlc/s1600/sms+or+whstsapp.JPG  Rahimin 012 9522559
Sila la ye.. 

dibawah ni saya sharekan beberapa testimoni
 
 
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...