Sunday, 20 October 2013

Bagaimana meningkatkan HB darah secara selamat?

"..Sains menggalakkan makan hati kerana khasiat zat besinya yang sangat diperlukan manusia untuk tambah darah.... sedangkan Islam melarang dari memakan hati (organ dalaman)."
Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sebab hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. Makanya kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. kalo kita makan hati ayam makna kata makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita.
Para doktor juga telah diberikan ilmu yang sama iaitu hati sama ada hati ayam atau hati lembu mengandungi sumber zat besi yang tinggi yang sangat diperlukan tubuh. Namun Islam mengajarkan sesuatu yang bertentangan sama sekali dengan ilmu sains ini iaitu mafhumnya lebih kurang begini
“Janganlah kamu makan organ dalaman”
Organ dalaman adalah organ selain daging yang terkandung dalam tubuh haiwan seperti.. Hati, Paru-paru, Perut, Hempedal, Buah pinggang, Jantung, Telur ayam yang belum keluar dari perut ayam, Telur ikan, etc.

Sains menggalakkan makan hati kerana khasiat zat besinya yang sangat diperlukan manusia sedangkan Islam melarang dari memakan hati ini . Sains atau pesan Nabi Muhammad SAW ini? the power is in ur hand!

Jadi apa option kita untuk tambah darah?????
hmmm..makan seafood pn bagus gak mcm kerang..tapi kat sesetengah tempat sumbernye terhad dan mahall..dahlah tu ada yang allergic dgn seafood..so howw.??

nasihat saya..ambillah supplemen yang sesuai.. dan yang amat2 disyorkan ialah Vitaleaiaitu product pertama by Dr. forest C. shaklee. High potency formula that provides 23 essential vitamins and minerals at clinically proven levels. Ianya dikatakan killer product of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.

Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tirod/beguk (penyakit tiroid terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat dalam vitalea). Supplement penting uintuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan, namun pengambilan vitalea ini banyak membantu memberu badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang. 

Berbalik pada cerita supplemen untuk tambah darah ni...zat besi (iron) ni penting kan.. jadi apa fungsi iron(zat besi) ni?
Zat besi membantu dlm pembentukan sel darah merah,membantu pemeliharaan bdn yg sihat,mencegah anemia akibat kekurangan besi 
(sekilas fakta~ zat besi berfungsi sebagai komponen bagi struktur hemoglobin iaitu satu sebatian penting untuk mengangkut oksgen  yg diperlukan dari paru2 ke tisu2 diseluruh bdn.Apabila zat besi yg dibekalkan terlalu sedikit,maka anemia akibat kekurangan zat besi boleh terjadi dan ini mengakbibatkan kelesuan,gangguan konsentrasi dan fungsi imun terjejas)
jadi buat sahabat saya dan yang lain2.. amalkan pengambilan vitalea Shaklee 2 biji sehari..insyaAllah pasti membantu dalam masalah kekurangan darah ni.

Mahu membuat tempahan?

goodnaturalheal@gmail.com
 http://3.bp.blogspot.com/-4_lUoZ6E69g/UPQiicocOII/AAAAAAAABps/YKvglfIETlc/s1600/sms+or+whstsapp.JPG  Rahimin 012 9522559
Sila la ye..
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...